Naast skills en talenten vinden wij het ook ontzettend belangrijk om aandacht te besteden aan de mentale gezondheid van onze studenten en medewerkers.
Want als je mentale gezondheid niet op orde is, en je niet lekker in je vel zit, hoe kun je dan werken aan je talenten en je skills?
Juist ten tijde van Covid-19 is dit onderwerp meer en meer belangrijk geworden. Wat doet onderwijs op afstand met mensen? Wat als je mensen nog nooit in het echt ontmoet hebt? Hoe zorg je dan toch voor een vertrouwd gevoel? Als de toekomst onzeker is, waar sta ik dan? Wellicht allemaal herkenbare vragen voor een ieder.
Achter de schermen zijn we daarom bezig geweest met een geschikte methode voor het meten van de mentale gesteldheid. We hebben daarbij gebruik gemaakt van wetenschappelijk onderzoek, literatuur en ook praktijkervaringen van docenten.
Wat zien zij bij hun studenten? Maar ook bij zichzelf? Hoe optimaliseer je de mentale gezondheid, zodat je het beste uit jezelf kan halen? Maar ook: hoe breng je dat in beeld, hoe meet je dat en wat is dan effectief?
Hiervoor hebben we een welzijnsmonitor ontwikkeld, die vanaf heden geïntegreerd is in de omgeving van 21education.
De welzijnsmonitor bied je inzicht en handvatten hoe je jouw welzijn kan behouden of hoe je positief kan groeien. Met een challenge op het moment dat het jou schikt om bewust bezig te zijn met je welzijn. En hoe je jouw talenten en skills hiervoor kan inzetten.